8 veckor till Formtopp

Vi har sparkat igång! :D
Säg B U R P E E och JAG SPYR!! Direkt och rakt ut! Fyy faan vilken helvetesövning det är! (Hoppas bara inte att Malin läser det här... ;P)
Min dagsform va inte på topp igår... Jag tog tvärslut! Benen höll fan på brinna upp!! För tidigt tycker jag, annars är det ju bara som det ska!
Såg stjärnor och planeter efter passet, men det som inte dödar härdar ju! Å det va ju kul, jävligt kul även om tanken fanns där ibland; vafan har jag gett mig in på! Det känns som att programmet är uppsnäppt en hel del från förra gången, men det är bra! Jävligt bra! För jag har ju ett ganska högt uppsatt mål SOM SKALL NÅS!! ;)
Det är rätt fränt att se va man pallar och man pressar sig inte såhär på egen hand, det krävs som ett tävlingsmoment för att hornen skall komma fram och ögonen ska glöda riktigt! Och den här djävulen kommer nu att finns med på varje pass som vi ska göra, oavsett om det handlar om löpning - styrka - eller PT-pass det går ALLTID att tävla! Tävlar man inte mot varann så kan man tävla mot klockan eller i tyngden på vikterna! :P
 
Jag har träningsvärk idag som gör att jag vet att jag lever!
Benen och arslet är HELT DÖDA, resten av kroppen halvt död! Fick rulla ur sängen imorse, för magen är åxå rätt misshandlad! :)
 
Det funkar bra med maten också, kanske äter jag för lite... Därav min dåliga dagsform igår... Jag får nog börja räkna lite för å se hur jag ligger till!
Igår åt jag iaf till frukost; keso, naturell yoghurt, mango och ett kokt ägg
Fm-mellis; keso m ett halvt päron
Lunch; rester från måndasmiddan - kycklingfilé m frästa grönsaker
Em-mellis; 2 kokta ägg och ett glas mjölk
Middag; broccoligratäng m skinka och 2 FINNCRISP (såå jävla gott)
Efter träning; proteindrink, lite nötter

Idag går startskottet!

F O R M T O P P E N  V Å R  2 0 1 3 börjar på allvar idag!
Vägen mot beachen är utstakad och jag börjar nu smyga mig ur vassen! ;)
Om nån vill låna min badring i sommar, hör av er så ordnar vi det! Jag ska INTE ha den!! :D
 
Jag har ju lite rutin på det här med Formtoppen så jag vet vad som väntar under de här 8 veckorna... Undrar om jag ska tvätta bort min mascara före passet i eftermiddag? Näh förresten, det ska synas att jag krigat! :)
Jag kommer svettas... Man kommer kunna tro att jag är jävligt grinig eller förbannad när jag slänger grejer ifrån mig för att hoppa på nästa övning, men det är inte så! Jag är bara jävligt fokuserad! :)
Jag vet att det kommer bli 8 enormt roliga veckor, de kommer va tuffa och hårda men det som inte dödar det härdar! Adrenalinet kommer spruta och känslan efter varje pass går inte av för hackor! Glädjen är total och man är så jäkla nöjd över den prestation man precis utfört och man känner sig hög efteråt! (Nu vet jag ju inte hur det känns att vara hög på droger, men ni fattar!)
Petra Marklund sjunger "händerna upp i luften, pannan mot baren, nu spränger vi taket... Och jag är en vinnare igen! " Förutom pannan i baren så är det precis så det känns!! Oövervinnerlig på nåt sätt! :)
Jag vet att träningen inte kommer vara några problem, för det finns inget som är mera motiverande än att se och känna sin kropp och kondis förändras! Sen fördelen av att kunna peppa och sporra varann i gruppen är oslagbar! Åsså Malin med piskan förstås! ;)
 
Maten va den svåraste biten för mig förra gången, jag blev som paralyserad och kunde inte tänka... Inga recept som jag normalt kan kändes som att de skulle funka, utan jag såg bara t ex en kycklingfilé med lite, lite ris och grönsaker framför mig, torrt å gott och efter en vecka är man dödsless...! :)
Jag kan känna nu med att det är väldigt lätt att krångla till det med maten, har inte fått några direkta recept att gå efter utan mer ett upplägg/råd på hur man ska tänka. Men jag har bestämt mig för att inte göra det krånligt och jag har stora förväntningar på att få till detta och lyckas! Det ska vara enkelt för att det ska hålla! Och det går faktiskt att äta "vanlig" mat, bara man tänker på de råd som vi fått att rätta oss efter!
Jag tänker fortsätta köpa och läsa tidningar med recept, jag kommer snoka i andra bloggar för det finns såå mycket pärlor därute som delar med sig av sina färdigheter! Har vi tur så kanske jag delar med mig här åxå för att inspirera andra! :)
Det som jag iaf lärde mig förra gången är att äta mera regelbundet och lägga in flera och bättre mellanmål, tidigare räckte det med en frukt till för- och eftermiddagskaffet och jag kände mig nöjd och klappade mig själv på axeln... Att ha keso eller kesella till den där frukten är inte dumt!
 
Första dagen med nya kostprogrammet funkade bra tycker jag!
Jag började med grötfrukost, har ätit yoghurt med bär å frön länge nog nu så jag kände för lite variation. Och ombyte förnöjer sägs d! :)
Till lunch snodde jag ihop en omelett med ost, skinka, tomat och lök... Jag blandar i ett par matskedar riven ost i smeten och kryddar med Knorr Pasta & Pizzakrydda, den är skitgod!!
Och till middag fick det bli stekt kycklingfilé med frästa grönsaker (vitkål, morötter och lök) och till det en sås på kesella och italiensk salladsdressing, fräscht och gott!
Mina mellanmål bestod av keso och äpple, jag har som fallit för det! :)
 
 
 

NUUU KÖÖÖR VI!!!

Vecka 13, måndag 25 mars och F O R M T O P P E N drar igång igen!! :D
8 veckor framåt är det fullt ös, medvetslös som gäller!
Jag har fått mitt kostprogram och det känns bra! Jag rivstartade med en grötfrukost imorse! :)
Å jag har fått träningsprogrammet och jag är såå ivrig att få komma igång! Om det va tufft förra gången så vet jag inte vad jag ska kalla det den här gången! JÄVLAR!! Det är verkligen INGET för veklingar, det vågar jag lova! :P
I torsdags gjorde jag mina tester och jag kan med en lättad suck andas ut och säga att förfallet inte är totalt! Jag va skitnervös för det, men jag behöver inte skämmas! :)
Härifrån tar vi nu fart och ökar! :)
 
Falun och Svenska Skidspelen (världscupfinaler) i lördags!
Det betyder MEGALÄSK i dubbel bemärkelse!
Inte nog med att solen strålade från en klarblå himmel och det kryllade av grymma skidåkare!
Det bjöds på J A S  3 9  G R I P E N åxå!!! :P
Med adrenalinet pumpande i kroppen, veka ben, darriga händer å tårade ögon försökte jag filma hela den FANTASTISKA men korta överflygningen... Men min kamera vägrade fungera... Ingen annan verkar ha filmat heller, för jag har sökt utan resultat... :(
 

Såå trött...

Fy, jag gäspar käkarna ur led snart!
Dagens dilemma är skidor eller pump? Just nu känns det som att soffan och Slottsprinten lockar mest! Fan va coolt det vore att va på plats! :)
Falun på lörda då iaf? Kan mycke väl bli så! Läckert å stå där i mördarbacken igen!! Först en överflygning av JAS å sen kan de börja! :)
 
Bandyfinalen va frän! Men jag tycker man tappar känslan när det är sådär STORT! För stort vare! Shiiit vilken arena! 38 000 personer va där! Jag imponeras av hur fort man tömmer ett sånt där ställe, å utan att det blir totalt kaos! Det myllrade som i en myrstack på väg därifrån till bussen, men det flöt på fint! :)
 
1 dag kvar nu, jag pirrar ihjäl!! :P
 

Öppet hus

"Mitt" gym, Active Sportsclub, har haft öppet hus idag. Från tidig morron till eftermiddag och möjlighet att prova på massor av olika pass, eller utnyttja maskinparken för egen träning...
Frida å jag har tidigare i veckan trissat varann å en utmaning till dagens kettlebellpass va ett faktum! Vi skulle testa att köra med 12kg... :D Passet va "bara" en halvtimme idag ist för de vanliga 40min så läget va ju det bästa för att utmana sig själv!
Efter uppvärmningen va jag millimeter ifrån att ge upp, HELVETE va tungt d va!!
MEN, jag är ju inte direkt känd för att vika ner mig så jag tänkte att jag kör iaf första rundan på samma vikt... Efter första så tänkte jag att jag kör hela klustret på samma så får jag väl byta till 10:an sen till de sista två klustren... Men när första va över så tänkte jag att jag kör väl iaf första rundan med 12:an... Å efter första va klar så tänkte jag att då kan jag väl köra resten av d här klustret åxå!! Å när det va klart så fanns ju inte en tanke på att byta ner mig! SÅ... JAG KÖRDE HELA JÄVLA PASSET MED 12:AN!!! :D Woooohoooo!!!
Så resten av den här dan har jag breflinat, för det har jag banne mig gjort rätt för!! ;P
 
För ungefär en vecka sen hade jag ett mail i min inbox...
Ett erbjudande som jag direkt kände att jag skulle få problem med att stå emot...
Det va från PT-Malin och det handlade om förtur till en ny FORMTOPPSOMGÅNG!!!
Det är inte gratis, men jag vet ju att det ger resultat och det kommer att vara värt varenda krona! Den här gången äre lite nyheter också, förbättringar! Jag hade ju lite problem med maten sist, den här gången kommer man att få mera hjälp där... Det känns som att det skulle kunna gå som en dans!
8 veckors stenhårt arbete...
Men det är ju inte bara... Det ska ju funka i familjen åxå...
Platserna började sina och ett nytt mail från Malin igår sa att det fanns 1 kvar... Att "det skulle va kul att ha mig med för min glädje smittar av sig"... Detta värmde att höra, TACK! :)
Som på beställning kom också ett sms från min bästa M som fråga hur det gick med Formtoppen... Om det fanns nån plats kvar till mig, isf så sa han KÖR!! <3
Så med det i ryggen svarade jag Malin att JAG BLIR MED!!!  
Den 26:e mars drar vi igång å sen äre hårdkörning i 8 veckor...
Jag har ett mål och DIT SKA JAG NÅ!!
Jag har gjort det förr och jag vet vad som krävs, med rätt hjälp och verktyg så kommer jag klara det! Jag vet det! Det känns så jävla bra! Och jag är toktaggad! :)
 
Man ska ju prova allt en gång...
Imöre äre dags igen! Jag ska på bandyfinal! :) Rätt fränt med närmare 40 000 pers på läktarn i Friends Arena!
 

Längesen

Som jag gjorde nåt gästspel här...
Jag tror vi tog ut oss på Vasaloppet! Både M å jag har varit helt slut efter det! Men nu börjar vi så sakteliga få livet åter! :)
Har varit lite si och så med träning den senaste tiden åxå...
Ett par morronpass förra veckan åsså kettlebells å pump såklart! Det är mina favoriter! Jävla roligt! :)
Förra torsdan va rätt frän! M stack till Zinken på bandy, å jag hade inge bättre för mig så jag häckade på gymet hela kvällen... :) Börja med 1h pump med snyggkroppen Linda, å sen kasta jag mig upp på löpbandet å körde 10 gamla formtoppsntervaller à 1min snabb, 30 sek jogg... Åsså hade jag ju redan på morron kört 30min easyline, så torsda va en riktigt bra dag!!
 
Den här veckan har det varit träningsmagert, ett kettlebellpass i tisdas bara...
Men det har ändå varit full huggning, först ett efterskottsfirande av kära mor spm fyllt år och sen förberedelser inför gårdagens stora händelse; 5-års kalas! :)
Beställde en sån fin tårta hos tjejerna på T Å R T E R I A N, jag rekommenderar dem å det varmaste! Tårtan va helt fantastisk! Jag blev alldeles rörd när Mickis tog fram den igår! Den va så fin att till en början va det nästan ingen som vågade ta av den på kalaset! :)
Den va inte bara fin, den var himmelskt god åxå! Hallon och dumlefyllning... MUMS!! :)
Vi ska fortsätta kalasa på den ikväll, då flera gäster kommer.. Gårdagens gäster lämnade Nian nöjda å glada och jag tror nog att kvällens gäster kommer göra detsamma! :)
Och den blivande 5-åringen, hon somnade på studs igår nöjd över ett härligt kalas med massor av bus och skratt och finfina presenter! :)

Torsda

Så, då tror jag att vi landat efter helgen...
Det värsta lyckoruset har lagt sig och jag tror att även jag har hämtat igen mig! Verkar som att det är tuffare att supporta än att genomföra racen själv! Jag tycker i alla fall att det känns så! :)
 
Jag kan inte annat än le mitt bredaste leende åt M:s insats i söndags.. Fan va duktig han är! GRYMT BRA GJORT! Fatta att han köpte sina skidor förra våren! Så vi kan ju lugnt konstatera att träning ger färdighet! Hans vilja och målmedvetenhet och alla träningstimmar och mil har ju verkligen gett resultat!:)
Och det är ingen konst att stå vid sidan av och stötta och hjälpa till allt vad man kan när det uppskattas med fina ord och andra små saker... Lite det som är tjusningen med att vara två, allt blir ju lite roligare då! :)
Nu får vi väl se vad vi ska ta oss an härnäst, nåt projekt lär vi väl ska ha framöver åxå! ;)
 
Trots att jag varit lite sliten efter helgen så har jag faktiskt jobbat på rätt bra med träning...
Ett 40min kettlebellpass i måndas
30min Easyline på tisdamorron å på kvällen ett stenhårt städpass hemma :)
Hade bokat pump igår som blev inställt och jag valde att inte ersätta med nåt annat, VILA är inte dumt heller
och 30min Easyline imorse...
Nu är jag i valet och kvalet om jag ska köra kettlebell eller bodypump ikväll... Jag tror att jag ska ändra mig och köra det senare, men jag funderar lite till... ;)
 
En dag kvar till helg igen... Shiiet va tiden går fort när man har roligt!
Rätt mycke vår i luften senaste veckan, hur härligt som helst!
Så jag hoppas vädret håller i sig över helgen åxå så finns chans till lite skidåkning eller annan utomhusverksamhet!
Igårmorse såg det ut såhär...
Inte utan att man blir lycklig! :)
 
 
 

Vilken härlig dag!!

 Uppladdningen va ju perfekt, nu vet vi det till nästa gång! :)
 
Innan staden somnat och krogbesökarna ens tänkt tanken på att bege sig hemåt igårnatt så hade vi i alla fall försökt att sova i stormen, trodde att huset skulle ge sig iväg emellanåt! Klockan va ställd på 00:30 och nån gång efter 01:00 va bilen i rullning och på väg mot Berga By i Sälen! Och mitt livs första Vasalopp live! Inte som deltagare då, det får allt vänta men nån jävla gång vore det otroligt häftigt att genomföra denna bragd!
Den här gången va det finaste, fina M som skulle göra examen efter vinterns hårda slit! :)
Vi anlände Berga By vid halv 4 snåret och det va FULL FART där!! Såå jävla coolt! Massor av människor som pigga och alerta sprang runt där för att hämta nummerlappar och vallade skidor, köa till startfållorna för att lägga skidorna på en bra plats i starten...
Såhär såg det ut 04:45
Och strax före grindarna gick upp kl 05:30 så ringlade köerna långa, långa! Heelt otroligt vilken apparat!
Stora containrar stod uppställda för att klädsäckar skulle slängas i och transporteras till målet i Mora, flera traktorer va i arbete för att lasta dessa och alla långa lastbilar som också skulle fyllas med ombyteskläder till alla deltagare!
Shit vilket arrangemang!! Jag är helt lyrisk!
Första uppvärmningen drog igång vid 07:00 och nästa vid 07:30, hurtiga fjällor från Friskis & Svettis som körde lite moves...
En kvart före start såg det ut såhär;
Fattar ni vilket myller av folk?! :) Vilken upplevelse! Jag vet inte om jag eller M va mest nervös, mitt adrenalin pumpa i kroppen så jag skaka när starten gick! Hur ska det då kännas att stå där i myllret på sina skidor?!
Vette fan om jag skulle palla det! :)
Jag filmade själva starten å jävlar va de drog på, fräsarna i främre leden! Sen avtog tempot lite ju längre bak i leden man kom... Jag tappade fokus på åkarna ett tag å filmade en av alla helikoptrar som snurrade runt där! LÄCKERT!! :P
Märkligt va tyst och tomt det blev när åkarna lämnat Berga By, som att slå igen en dammlucka på nåt sätt...
Vi tog det verkligen mañana, jag spanade lite på Vinterstudion som va på plats... Tänkte att jag skulle ta ett kort på Pops, men jag våga inte... ;)
Vi fikade lite lite och jäste där i solskenet innan vi påbörjade vår resa mot Mora... Trafiken gick verkligen i snigelfart, jag körde på 1:an å 2:an i flera mil å vi hade fullt sjå att hinna med skidåkarna som åkte snabbare än oss! Vi hade bestämt oss för att stanna vid halvtid, i Evertsberg, för där fanns ju tv och ett lite större arrangemang än övriga kontroller och då kunde vi ju få se segrarens målgång där på storbilds-tv i alla fall!
MEN, M åkte så jävla bra! Han körde ifrån oss, så vi skulle inte hinna hejja på honom i Evertsberg så vi fick skynda vidare till Oxberg! Ni hör själva va stressigt det är! ;)
Och på väg till Oxberg så passerar åkarna en vägtunnel efter en skaplig utförslöpa och där smällde vi på en tvärnit efter vägen och parkerade för att få se M blåsa förbi! Ni må tro att han blev glatt överraskad när han såg oss där! Det hade han inte väntat sig! :) Mitt hjärta klappade lite extra när jag fick se honom, jag är såå stolt! <3
Inte långt till nästa kontroll sen så vi slängde oss i bilen och fräste iväg! Å precis när vi tagit plats vid spåret i Oxberg så kom han förbi, lika förvånad igen för det trodde han inte vi skulle hinna! :)
En körv på det å sen iväg igen... Vi tyckte vi hade GOTT OM TID tills han skulle gå imål! :)
Men vi hitta ett till stopp efter vägen, en parkeringsficka å spåret precis intill vägen så upp i drivan å in i skogen för en sista påhejjning innan mål... Bara 1,5 mil kvar nu! :D
Att hitta en parkeringsplats i Mora, det va lättare sagt än gjort vill jag lova! Så efter en del snurrande och åkande helt jävla i onödan bara för att jag är megaklantig så lyckades vi hitta en plats i geggan, vi nådde målområdet bara några minuter innan M korsade mållinjen som 3536:e man! Det va fan på det berömda håret, men vi fick se honom göra det!! Puuuuh! :)
 
Grattis älskling till en fantastisk prestation! DU ÄR GRYM!!
Jag är jättestolt och du ska bara veta hur det kändes i mitt hjärta när jag såg dig i spåret och sen när du korsade mållinjen i Mora! Det svämmade över av kärlek! :)
 
Vetnte riktigt hur det gick med det där familjerekordet som skulle slås, men jag vet att du också är nöjd med din insats och det ska du vara! Om jag vore som du så skulle jag le åt hela världen idag å bara säga; jag har klarat av Vasaloppet, va har du gjort?! :D
Tydligen kostar det på att vara åskådare åxå! Jag är helt slut idag, känner mig bakfull...
 
Från en skidkung till en annan...
V M - G U L D till J O H A N  O L S S O N ! ! ! Hur härligt va inte det att på storbildsskärm efter M:s målgång få se Johan korsa mållinjen i Val di Fiemme som världsmästare på 5-milen!! Tjooohoooo!!! Det va som grädde på moset efter en härlig dag! Här va glädjetårarna nära ska ni veta! Han är så jävla värd det! En fantastisk åkare som äntligen fick betalt för sitt hårda arbete!
U N D E R B A R T när rättvisa skipas!!
 

Uppladdningslörda

Som bestått av tidig morron, inte lika tidig för mig som för M... :)
Ett bodypumppass kl 9, å trots att det va lite motigt att stiga upp så känns det förjävvla bra näre är gjort!
När klockan va 11 va jag redan färdigtränad, nyduschad å frukosten uppäten! Hela dan kvar lixom! Gött! :)
Jag va lite frän idag å la på en hel del på stången! Första gången på evigheter som jag INTE hade en jävulsk träningsvärk på pumpen så jag ökade vikten på samtliga muskelgrupper! :P Bra nog skakis efteråt!
Men nu känns det toppen! Skulle kunna klämma i med nåt mer träningspass nu, men jag måste se till att vila inför det som komma skall!
Inatt styr vi V60:n mot Berga By och Vasaloppsstarten!!
Vet inte vem som är mest pirrig, jag eller M som ska genomföra racet...?! :D
Jag kommer säkert stå där å gråta imorronbitti när starten går, när adrenalinet sprutar i min kropp! Sån är jag!
 
I uppladdningen så har ju självklart damernas 3mil i VM ingått... Å jag säger det igen, det är inte ens kul längre... Hur kan de där jävla rödtottarna va så överlägsna? De visar ju inte ett spår av mänsklighet, de är precis lika bra på alla distanser och i bägge teknikerna.. Å aldrig går det en stav eller krånglar för dem heller, de har aldrig en dålig dag som ALLA andra vanliga dödliga... Kan man verkligen va sådär jävla stark å bra av naturen...? I så fall vill jag åxå bli sån! :)
 
Återigen slås jag av hur illa det kan va med människan...
Egoism och självupptagenhet, att aldrig tänka längre än näsan räcker, heller inte att tänka sig in i en annan människas situation och sedan bara stå där och nonchalant rycka på axlarna...
Det gör mig lessen och förbannad när jag ser min familj drabbas av detta! FY FAN!
En tankeställare vore önskvärt!
Jag tror på karma, men mitt tålamod börjar tryta...

Ullis

~ make your own happiness, live & love

RSS 2.0