Sanningen

Kan komma plötsligt, som en smäll på käften...
Den kan göra ont, jävligt ont!
Och den skrämmer många gånger, speciellt om man lever i en värld intrasslad i lögner...
Sanningen skrämmer så till den milda grad att man inte tål att höra den och gör allt för att sudda ut den innan nån ska se den och man kanske blir konfronterad med den!
Istället vänds sanningen än en gång till lögn och jag framställs som skurk, bara för att ställa sig själv i bättre dager... Inte speciellt rättvist! Och det gör mig väldigt lessen...
Det funkade inte den här gången heller, det är helt omöjligt!
 
M E N
Jag reser mig upp, borstar mina knän och torkar mina tårar... Jag torkar bort snoret under näsan med baksidan av handen...
Jag sträcker på mig och håller huvudet högt! Jag är stolt och jag är stark!
Jag har bestämt mig!
Jag inser vilka fantastiska människor jag har omkring mig och jag lovar att ta väl hand om er! Ni betyder oerhört mycket för mig! Och det är ni som stärker mig! <3
Allt annat är från och med nu luft!
 
Tre halvtimmespass funkade, sen kom hostan som ett brev på posten...
Jag blir så trött! :(
Men det finns alltid dem som har det värre... Stackars lilla L till exempel, i fredags kom hon till oss för fjärde gången i rad nu på åtta veckor och va sjuk... Å hon är ff inte pigg! Kraken! :/
Måtte det vända snart!
Kan fjälluft va bra?! Jag hoppas det! För nu äre nära! :)
 
Å jag har fått uppfylla ännu en av mina drömmar...
Jag har blivit med T A K B O X ! !
Jiihooo va läckert! Jag läskar ihjäl mig! :)
ÄNTLIGEN! som man säger...
 

Lyckorus

Klockan är strax efter halv nio å jag är redan T R Ä N A D ! ! Wooohoooo!! Va roligt det va! Jag längtar redan till nästa gång!
Jag har inte kört ett morronpass sen lååångt före jul! Det gamla hederliga upplägget av Easyline är tebax, bara flås emellan maskinerna å jävlar va vi flåsa! :) Å Per... Va säger man?! Maken till pådrivare får man leta efter! Han vet precis hur han ska få fram det där lilla, lilla extra ur varenda en! GRYMT!! :)
 
Frukost vid datorn nu, å den sitter som en smäck! Idag bjuds kesella med mango... Mums!
 
I dagens Söderhamnskuriren, en bilaga om längdskidåkning från Team Sportia...
Blir ju sugen på nya grejjer alltså! :P
Fatta de där vita Rossignolskidorna ihopa med ett par vita Fischerpjäxor!
Mmm, mmm, mmm! Då är jag LÄTT snyggast i spåret! ;) Å ingen jävel kommer åka ifrån mig!
KOLLA VA LÄCKERT!!! =)
  Men ikväll tar jag min gamla fina utrustning på en tur igen... Den får väl duga då så länge! :) En av tjejerna på lägret vi va på gilla mina skidor iaf; "Åh, jag tycker du har så fina skidor"... Säger hon som köpte spritt nya!! :) 
Ah, mina gamla vapendragare! Jag ska nöta på dem lite till, och verkligen känna efter! Min vallare gillar dem inte riktigt, han tycker jag ska slå till på nya... Om jag väntar tillräckligt länge så kanske han tröttnar...! ;P
 

Inte idag heller

Kunde jag hålla mig! Skidorna fick ny valla å Söderala fick hålla med spåren! Jädrar va kul d är!! =) Glidet va grymt idag, fästet inte lika grymt så d va bakhalt så in i helvete emellanåt! =) Å efter ungefär första halvan av varv 1 började tekniken krångla å jag va nära att slänga telefonen till skogs däruppe på berget... Så vad jag lärt mig idag är att skita i musiken å koncentrera mig på skidåkningen hädanefter!
Men det va härligt att åka i barndomsspåren! Det va precis lika jobbigt idag som på förr!
Skulle testa 5:an åxå, vek av spåret å åkte ner mot åkrarna... Gick inte länge förrän spåret va förstört av nån skoternörd, så det va bara å gö ett lappkast å vända om! =)
Totalt fick jag ihop nästan 6km på 35min, det fick som räcka för idag... Kände av löpningen från igår åxå... Vill verkligen inte dra på mig nå mer sjukdomar nu!

Kunde inte hålla mig längre

Jag har gjort det! TRÄNAT!!
Ä N T L I G E N ! ! ! =D
Har varit i Harsa idag och sett massor av härliga skidåkare! Jag blev både imponerad och inspirerad av deras insatser och om möjligt ännu mer träningssugen! Så när jag kom hem dammade jag av mina springskor å drog iväg på en runda runt hela stan! :)
Det blev 5,77 km utan ETT ENDASTE ENDA GÅSTEG!! Jiiiihoooo!!! =) Träningssugen?! Skulle tro det!! Och ett löppass speciellt är ju som terapi, man hinner avverka massor av tankar och funderingar på kort tid! Eventuella aggressioner är som bortblåsta! Det är som balsam för både kropp och själ! Å känslan efteråt är oslagbar! Man är ju som ny och from som ett lamm! Ungefär samma effekt som boxning... =P Lägg därtill en massa bra musik i öronen så är saken biff! Testa själv vettja! =)
Nu hoppas jag att jag klarar mig utan bakslag, för imöre ska mina skidor dammas av och vallas om! Jag måste testa min barndoms spår igen! Där jag nött många, många kilometer och kvällar! :) Och tack vare detta nötande så har jag tekniken i behåll idag! Vid nästa års idrottsgala ska jag tacka min förste tekniktränare, vem nu det va - mor - far - morfar - jag har ingen aning, när jag tar emot priset för årets kvinnliga idrottare!! ;P
När jag stod där precis vid spåret å hejjade på idag så pumpade adrenalinet på branog! Fan, jag har åxå velat va med!! Å om jag inte blitt förkyld så har jag stått på startlinjen för att åka 21km idag, det lovar jag er!
Min finaste M va ju med å tävlade! Han är så duktig! 43km har han utan vidare bränt av idag! Hur fränt är inte det?! =) Jag är skitstolt över honom! Jag skulle aldrig mäktat med så länge! =)
Å killarna i täten... Fy fan!! Jag kan inte beskriva känslan när de öste på förbi där vid varvning... Tuppskinn typ! De är grymma! =) 
Just när det gäller idrott så tycker jag det är skithäftigt att se dem som verkligen kan sin sak utföra sina färdigheter! DET imponerar på mig! Å det ser så lätt ut! Tänk den dan man är exakt så bra själv! ;)

Det går åt rätt håll

För idag är första dan, på en hel evighet känns det som, som jag INTE känner mig förkyld! Jag snorar fortfarande, men jag känner mig tokpigg! Och mitt träningssug är ENORMT!!
Jag hoppas att jag inte inbillar mig så finns ju chansen till ett finfint skidpass i helgen! Va roligt det skulle vara! :) Kan vi inte hålla tummarna för det nu då?
Ska jag tacka Mivitotal tro? Jag tror fan inte den va dum alltså!
Nu ska jag inte gå ut för hårt, för nåt mer bakslag vill jag inte vara  med om utan lugn å fin, med Verum hälsofil nu! :D
 
Fredag uppepå allt åxå! Gött mos!
Har satt i mig tacobuffé till lunch, satt som en smäck den! Å ja... Lika bra att erkänna min synd åxå, för jag är redan avslöjad, JAG ÅT EFTERRÄTT!! Vem fan kan stå emot chokladpudding och grädde?! =D
 
Hörs häj!
 
 

Tips!

Mascara är ett ständigt problem tycker jag...
Många torrfäller och man är svart under ögonen som en sotarunge på eftermiddan..
Eller så är inte borsten bra, jag gillar de här tjocka borstarna! De passar mina fransar.
Därför har jag testat mååånga olika sorter! Huvudsaken är att de rinner som fan när man tränar och blir svettig så man ser ut som ett monster, det är lixom måttstickan för om man tar ut sig eller ej... Eller hur Malin?! ;)
Senast hade jag Isadora Dynamic Lash Growth Mascara, skulle få fransarna att växa.. Å banne mig jag tror det funka!! :) Gillade inte borsten riktigt, den va för smal...
Så i förrgår va jag på Kicks och klämde mig en ny! Den här gången blev det en Clump Defy från Max Factor efter rekommendation från söta Marie! :) TACK FÖR HJÄLPEN!
Den känns riktigt bra, den suger tag i fransarna direkt och borsten är tjock! Jag gillar'n!! :)

T A C K ! ! !

Till alla er finingar för kommentarer och andra meddelanden gällande mitt förra inlägg!
Det värmer mitt hjärta och själ att få så många fina ord! Jag är oerhört glad!
Och det är himla roligt att många vill fortsätta följa min framfart för det blir en fortsättning! :)  
 
Nytt besöksrekord också, 125 unika besökare den dan! Det är mer än dubbelt upp mot för vad jag tidigare haft! Fast det är inte riktigt hela sanningen för säkert sitter det nån/några med flera olika datorer lr telefoner som var och en är en varsin unik besökare, men det är ändå många många fler än vad jag haft förr. Superkul! :)
 
Förkylningen sitter fortfarande i så jag är fortsatt tvingad att avstå träning... DET SUGER!! :(
Fan va fort det går utför! Jag va tvungen att ta fram måttbandet häromkvällen för att kolla hur jag ligger till efter Formtoppen och det SER fortfarande bra ut! Men det KÄNNS fan inte bra, det är inte längre bara fast och fint kött. På nåt sätt så har det mörats för länge så det börjar bli hängigt... ;)
Kom igen nu för tusan! Lämna min kropp så jag får köra igång! Mivitotal är min nya kompis, äckligt så förbannat men jag tycker att det känns bra i kroppen så endera är det inbillning eller så hjälper det.
 
Jag ägnar mig numer åt att plugga ord istället för att träna...
Fick stordäng häromkvällen i premiären av Alfapet, hade hoppats på revansch igår men skotran va på service så det blev inget... Men hoppas det blir en omgång ikväll, får jag spö igen så blir det bara Yatzy hädanefter för där är jag KUNG!! :P
 

Okej...

Vi säger såhär, det jag kommer skriva nu kan kanske upplevas som stötande och/eller otrevligt men det skiter jag i för jag har tröttnat totalt och detta är MITT OMRÅDE! Här gör jag som jag vill men jag vill varna känsliga läsare!
 
Jag ska än en gång förmedla ett klargörande och eftersom det inte funkat på andra vägar så gör jag det här så kanske det finns någon FIN och ÄRLIG MÄNNISKA (de andra kan bara gå å dra nåt gammalt över sig) därute som kan ge mig tips på hur jag ska göra för att få det att fungera, hur jag ska nå fram... Någon kanske har varit i liknande situation?
Hur mycke ska jag behöva tolerera? Vad är det som är så svårt att förstå? LÄMNA MIG IFRED är inga konstiga bokstäver och inget konstigt språk, eller?
 
Bara för att det finns ögon som lusläser det jag publicerar och sen gör sina egna antaganden och tolkningar som till allra största del är helt fel och uppåt väggarna så har jag tidigare lösenordsskyddat min blogg p g a att jag kände att jag inte kunde skriva om vad jag ville...
En del handlade om att jag hade träffat en kille som jag känt sen länge, det handlade om en helg. Han, som för övrigt, va rätt sliten efter trubbel i sin familj och det var skilsmässa på gång... Jag tyckte om honom och jag va glad över att han sökte upp mig och ville prata och umgås med mig, som en del av hans terapi... Men det jag skrev, vilket absolut inte va lika detaljerat som nu eftersom ämnet va känsligt, satte igång hjärnspöken och jag blev anklagad för att gotta mig i andras olycka, att livnära mig på de som redan hade familj och inte ha nåt eget liv...
Jag har t o m slutat blogga en tid, när jag egentligen hade hur mycket som helst att berätta, av respekt och hänsyn som jag blev uppmanad till att visa. Men får jag nåt tillbaka då? ÖH, NÄE!
Jag har p g a klåfingrar tvingats hålla min Instagram privat...
Och detsamma med min Facebook...
 
När jag i höstas kom med i Formtoppen så bestämde jag mig för att börja blogga igen, för att dela med mig av min framfart och resultat o s v... Jag läser flera träningsbloggar själv och jag vet att det kan inspirera andra och givetvis ville jag ju dela med mig av min upplevelse! Och det har varit uppskattat för mitt besökarantal har ökat jättemycket vilket jag är otroligt glad för!
Men det är ju svårt att hålla sig från att skriva vad som händer i livet i övrigt, det flätas ju in i helheten på nåt sätt och i bakhuvet har jag ändå med mig att jag hela tiden måste tänka på vad jag publicerar. Nu har jag återigen fattat beslutet att hädanefter försöka att BARA skriva om min träning och saker som hör den till!
 
Nu till min huvudsak!
Jag kan inte påverka vad som händer i cyberspace i övrigt, men här äre iaf jag som bestämmer å såhär beter man sig i MIN blogg;
Åsikter och kommentarer är välkomna OM MAN SKRIVER SITT EGET NAMN OCH STÅR FÖR VEM MAN ÄR! Annars äre bara att knipa igen! Jag är inte intresserad!
Min mamma har hört talas om min blogg och vet att den existerar, men hon hittar inte hit och därför ej heller skulle lämna en kommentar... Jag är varken dum i huvudet, född igår eller i farstun eller tappad bakom en vagn... Jag fattar!! ALLA FATTAR!! Så ta ett par steg tillbaka nu, en gång för alla!
Jag ångrar faktiskt att jag släppte in dig en gång i tiden... Jag skulle hållit dig kort istället för att vara snäll och trevlig! Men jag är dum och blåögd och tror det bästa om folk jämt...
Frågor på det?!
 
Jag vill bara vara mig själv, leva mitt liv och göra vad jag vill, hur jag vill och när jag vill utan att sen nån blek och dålig kopia ska skugga mig och göra likadant strax efter... Är det för mycket begärt?
Jag är inte perfekt, men jag försöker göra saker så rätt jag kan utan att trampa nån på tårna... Jag vill verkligen inte behöva stänga bloggen också, för jag tycker detta är så kul! Och jag vet att många av mina vänner håller med mig...
 
 

Skit åxå

Ska det va så här?! Ska det verkligen det?! Äre så?!
Begreppet "snorgrön" har fått en helt ny innebörd för mig. Jag vet hur det ser ut, på riktigt!
Fy fan! =( Idag skulle jag kunna äta surströmming eller nåt annat mindre gott, för jag skulle ändå inte känna varken doft eller smak... Jag har verkligen sett bättre dagar i mitt liv!
Nåja, det är bara en förkylning... Men ändå!
Jag vill va frisk!! Och jag vill hålla mig frisk, länge länge utan dessa förbannade bakslag! Jag får ju börja om från noll med träning och allt varje gång!
Alla andra, L först å sen farfar, farmor och M fick magsjuka som va över på ett par dagar... Näh, men inte jag e! Jag ska dras mä nån jävla förkylning i en vecka minst igen... Ja, å då har man ju tappat allt igen... Jag som knappt kommit igång efter min förra sjuksväng! =(
Ett vitamintillskott kanske är att tänka på...!
Åsså får jag hålla mig hemma, så fort att jag lämnar kommungränsen och byter luft i lungorna blir jag sjuk...
Så jag få väl sitta hemma på min kammare i ett hörn å hålla truten bara, är väl lugnast så! På alla fronter...
Jag som va toktaggad inför helgen... Vi som skulle  göra 2dagars långpass på skidor, det är bara att glömma för min del... :'(
Svinkylan är här igen åxå! Rätt coolt att det kan va så kallt! Jag tycker vintern är frän! =)
Jag ska nog försöka hålla näbben ute lite lagom sådär så kanske trycket lättar!
 

Helgen

Jag bara måste dela med mig och berätta om den! Jag är så otroligt nöjd, glad och stolt!
Jag fick nämligen en sån jävla bra grej i julklapp av M! Han är finurlig! Tror det är den bästa julklappen jag nånsin fått! =)
Jag har varit nervös hela tiden sen jag fick den... Jag blev skitglad, men tänkte; hur i hela friden ska detta gå?! Men vi har pratat rätt mycke om det och kom fram till att vi kör! Det får bli som det blir! Vi tar det som det är! =)
VI HAR VARIT PÅ S K I D L Ä G E R ! ! ! =)
Lämnade stan vid halv 3-tiden på fredan för att plocka upp M på jobbet i Gävle, vi skulle till Leksand... Och där väntade samling och middag klockan 18:00 så vi va ute i god tid och allt... TRODDE VI!! Men, man är ju aldrig säker... När jag nästan nådde Tönnebro efter E4:an så slog jag ett öga på Facebook å såg en statusuppdatering om trafikolycka vid Högbacka... Jaha, nu börjas det lixom... =/ Funderade på att ta av och åka mot Ockelbo, men efter samråd med M på telefon så beslöt vi att fortsätta E4 för jag hade ju inte hört nåt på radion... Åkte vidare knappt en mil och där, poff! TVÄRSTOPP!! Gaaaaah! Fan, om jag gjort som jag tänkte från början!! Nåja, jag vände iaf och åkte tillbaka mot Tönnebro... Stråtjära... Holmsveden... Klockan gick... Aaaah! Fan va långt det är! Lingbo/Långbo... Äntligen Ockelbo! Sen mot Hamrånge och E4 vid Hagsta... Trodde aldrig jag skulle komma fram, shiiit va långt det va!!! Men tillslut, efter 2!! timmar va jag äntligen framme i Gävle! Jag säger det igen, va i helvete ska de ut efter vägarna å göra om de inte kan köra??!!
Bra nog mycke försenade så kunde vi äntligen närma oss Moskogen i Leksand...
När vi steg in så kom alla deltagare (30 st) precis ut från välkomstmötet, vi tittade på varann å log samtidigt som vi i munnen på varann sa; var i hela friden har vi hamnat?! =) Alla såg ju ut som värsta skidproffsen!! Jösses!! Om jag varit nervös innan så va det inget jämfört med hur det kändes nu! =)
Lars, som va arrangör för hela tillställningen kom och berättade hur upplägget såg ut och beskrev deltagarna och det visade sig finnas rätt många nybörjare... Phuu! Skönt! Då är man ju inte ensam! =)
Efter middan drog vi vidare på vallakurs... Ett och annat tips fick vi väl, jag lyssnade bara med ett halvt öra då jag har min alldeles egna personliga vallaexpert! ;) Men jag snappade iaf upp att Swix-blå alltid går hem! =)
Äntligen blev det lördag åxå och dags för det första teknikpasset!!
Skidor och stavar på, fick förresten nya såna då handtagen plötsligt lossnade från mina gamla... Han är inte bara vallaexpert, han  är stavsponsor åxå! <3
Men stavarna åkte av rätt fort, för här skulle slipas teknik!! Å vet ni... JAG FICK BERÖM!! =)
"Du har åkt mycke skidor va?!" Öh, näej... Ja, när jag va liten men de senaste 25 åren (egentligen mer än så) har d knappt blivit 1-2ggr/år... "Det sitter i, det syns att du kan åka! Du har jättebra teknik!!"
Shiiit, va glad jag blev!! =) Jag menar, han vet va han pratar om Christer... Han som har varit tränare för flera skidlandslag och tränar ett par av våra bästa långloppsåkare idag! MAN TACKAR!! =) Han gjorde ju som hela min dag! Så på eftermiddaspasset när vi tränat stakteknik och senare skulle dela in oss i grupper för att åka en längre sväng så va jag inte sen att klämma in mig i den s k  "jätteavancerade" gruppen! =P
Såhär nöjd å glad kan man va efter en dag med jättemycke inspiration och pepp och dryga 3,5h på skidorna!! =D Underbart!!
Igårmorse skulle vi köra helgens sista pass, tempen visade på -18 grader och det va kallt!! Jävligt kallt!! Men i skidåkare äre redigt virke så vi spände på oss stassen bara å ut på igen! Vi körde en gemensam uppvärming först å sen dela vi in i grupper igen, alla skulle få några minuter med instruktörerrna för att få några ord på vägen med oss hem på saker som vi bör finslipa... Fick ett par saker gällande stakning, men diagonalen va så bra att det inte fanns nåt att peta i! Det är bara att fortsätta åka, många timmar i kroppen ger automatiskt bättre teknik när den väl sitter där! "Håll upp kroppen och va stolt!" är mina ord på vägen! =)
Efter det gjorde jag mitt livs första sammanhängande mil!! Och jag lovar er att det inte va den sista!! Jag är så full av adrenalin och lycka så jag skulle kunna bränna av ett Vasalopp idag känns det som! =) Jag är otroligt peppad och längtar till helgen då flera mil och timmar skall köras!
Vem kan inte gilla dessa förhållanden? =)

Go fortsättning!

Nytt år, nya utmaningar och alla möjligheter!
Har ju haft jullov som förr i tiden, å tänk att när jag är ledig så tappar jag allt! Jag är GRYM på att just vara ledig! Allt vad mat heter blir bara pannkaka, allt ska ju gå fort å va så lämpligt som det bara går trots att man har all tid i världen på sig att laga god och bra mat! Näh, istället blire bara skit! Bedrövligt!
Träningen har varit som bortblåst... Innan ledigheten är jag skittaggad och tänker att då kan jag träna då, då och då... Perfekt! Men det blir bara kattskit! Bedrövligt!
Å det blev bara ett enda sketet skidpass i Sälen, fastän vädret och spåren va perfekta! Passet jag gjorde va ju helt helt underbart! Jag å kärleken på ett träningspass tillsammans, det är ju som rena drömmen! =) Men ändå blev det inte mera... Bedrövligt!
Å hemma sen så blev det inget förrän i fredagskväll, då det blev ett skidpass i ett isigt och mörkt spår i Bergvik... Inge vidare och med minnet i behåll efter en redig vurpa för en herrans massa år sen så blev det nästan en timmes nötande på stadion bara, men det gick ju det med! Förbannat roligt detta med skidor! Och jag lovar er! DET KOMMER MERA!!! =)
Ett löppass i söndags... Forsbackarundan, enligt Endomondo nästan 8,5 km på tiden 55 min.. Känns helt ok faktiskt! Å vilken träningsvärk sen! Jisses!! Jag är inte fri idag ens... =)
Å igår... Äntligen!! COMEBACK på Active! Först blev det 5x1min intervaller på löpbandet (hade inte tid för mera), det va mina snabbaste intervaller ever! Det finns lite kvar ändå, fastän det känns som jag tappat mycke! Fan, va fort det går!! =(
Å gårdagkvällens huvudnummer va ju då 1h pump!! Å ja... Det känns idag! Jag är på gränsen till medvetslös! Toktrött! Men jag känner att kroppen så sakteliga börjar vakna... Å givetvis har jag träningsvärk, vad annars?! =)
Vi får nu se hur dagen fortlöper, hur återhämtningen går... Jag kanske är tebax på Active snabbare än man kan ana, redan ikväll!! =)
K A M P E N  M O T  J U L F E T M A N  H A R  B Ö R J A T  ! ! !
 
 

Ullis

~ make your own happiness, live & love

RSS 2.0