Helgen

Jag bara måste dela med mig och berätta om den! Jag är så otroligt nöjd, glad och stolt!
Jag fick nämligen en sån jävla bra grej i julklapp av M! Han är finurlig! Tror det är den bästa julklappen jag nånsin fått! =)
Jag har varit nervös hela tiden sen jag fick den... Jag blev skitglad, men tänkte; hur i hela friden ska detta gå?! Men vi har pratat rätt mycke om det och kom fram till att vi kör! Det får bli som det blir! Vi tar det som det är! =)
VI HAR VARIT PÅ S K I D L Ä G E R ! ! ! =)
Lämnade stan vid halv 3-tiden på fredan för att plocka upp M på jobbet i Gävle, vi skulle till Leksand... Och där väntade samling och middag klockan 18:00 så vi va ute i god tid och allt... TRODDE VI!! Men, man är ju aldrig säker... När jag nästan nådde Tönnebro efter E4:an så slog jag ett öga på Facebook å såg en statusuppdatering om trafikolycka vid Högbacka... Jaha, nu börjas det lixom... =/ Funderade på att ta av och åka mot Ockelbo, men efter samråd med M på telefon så beslöt vi att fortsätta E4 för jag hade ju inte hört nåt på radion... Åkte vidare knappt en mil och där, poff! TVÄRSTOPP!! Gaaaaah! Fan, om jag gjort som jag tänkte från början!! Nåja, jag vände iaf och åkte tillbaka mot Tönnebro... Stråtjära... Holmsveden... Klockan gick... Aaaah! Fan va långt det är! Lingbo/Långbo... Äntligen Ockelbo! Sen mot Hamrånge och E4 vid Hagsta... Trodde aldrig jag skulle komma fram, shiiit va långt det va!!! Men tillslut, efter 2!! timmar va jag äntligen framme i Gävle! Jag säger det igen, va i helvete ska de ut efter vägarna å göra om de inte kan köra??!!
Bra nog mycke försenade så kunde vi äntligen närma oss Moskogen i Leksand...
När vi steg in så kom alla deltagare (30 st) precis ut från välkomstmötet, vi tittade på varann å log samtidigt som vi i munnen på varann sa; var i hela friden har vi hamnat?! =) Alla såg ju ut som värsta skidproffsen!! Jösses!! Om jag varit nervös innan så va det inget jämfört med hur det kändes nu! =)
Lars, som va arrangör för hela tillställningen kom och berättade hur upplägget såg ut och beskrev deltagarna och det visade sig finnas rätt många nybörjare... Phuu! Skönt! Då är man ju inte ensam! =)
Efter middan drog vi vidare på vallakurs... Ett och annat tips fick vi väl, jag lyssnade bara med ett halvt öra då jag har min alldeles egna personliga vallaexpert! ;) Men jag snappade iaf upp att Swix-blå alltid går hem! =)
Äntligen blev det lördag åxå och dags för det första teknikpasset!!
Skidor och stavar på, fick förresten nya såna då handtagen plötsligt lossnade från mina gamla... Han är inte bara vallaexpert, han  är stavsponsor åxå! <3
Men stavarna åkte av rätt fort, för här skulle slipas teknik!! Å vet ni... JAG FICK BERÖM!! =)
"Du har åkt mycke skidor va?!" Öh, näej... Ja, när jag va liten men de senaste 25 åren (egentligen mer än så) har d knappt blivit 1-2ggr/år... "Det sitter i, det syns att du kan åka! Du har jättebra teknik!!"
Shiiit, va glad jag blev!! =) Jag menar, han vet va han pratar om Christer... Han som har varit tränare för flera skidlandslag och tränar ett par av våra bästa långloppsåkare idag! MAN TACKAR!! =) Han gjorde ju som hela min dag! Så på eftermiddaspasset när vi tränat stakteknik och senare skulle dela in oss i grupper för att åka en längre sväng så va jag inte sen att klämma in mig i den s k  "jätteavancerade" gruppen! =P
Såhär nöjd å glad kan man va efter en dag med jättemycke inspiration och pepp och dryga 3,5h på skidorna!! =D Underbart!!
Igårmorse skulle vi köra helgens sista pass, tempen visade på -18 grader och det va kallt!! Jävligt kallt!! Men i skidåkare äre redigt virke så vi spände på oss stassen bara å ut på igen! Vi körde en gemensam uppvärming först å sen dela vi in i grupper igen, alla skulle få några minuter med instruktörerrna för att få några ord på vägen med oss hem på saker som vi bör finslipa... Fick ett par saker gällande stakning, men diagonalen va så bra att det inte fanns nåt att peta i! Det är bara att fortsätta åka, många timmar i kroppen ger automatiskt bättre teknik när den väl sitter där! "Håll upp kroppen och va stolt!" är mina ord på vägen! =)
Efter det gjorde jag mitt livs första sammanhängande mil!! Och jag lovar er att det inte va den sista!! Jag är så full av adrenalin och lycka så jag skulle kunna bränna av ett Vasalopp idag känns det som! =) Jag är otroligt peppad och längtar till helgen då flera mil och timmar skall köras!
Vem kan inte gilla dessa förhållanden? =)


Kommentarer
Lise-Lott

"Håll upp kroppen och va stolt!"
Det var fasen bra sagt det, vad duktig du är!!

Svar: Ja, det va nåt att ta fasta på! :)TACK!! Va snäll du är! Det är ju så kul, å då äre ju ingen konst! :)
Ullis

2013-01-14 @ 13:52:22
URL: http://minafyravaggar.blogg.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Ullis

~ make your own happiness, live & love

RSS 2.0